mai 13

Ta krafta tilbake!

By Hanne Holan

mai 13, 2022

feminin energi, Feminin kraft

Gjest i onlineportalen


I går hadde jeg besøk av Tove Iren Kvanmo fra Nordstjerna barneyoga i onlineportalen Verktøy for HjerteROta. Hun gjestet med et webinar som var helt fantastisk! Det var herlig å lytte til hennes kunnskap i et rom løftet av kvinner som står sammen.


Jeg møtte Tove Iren første gang i 2015 da hun var i Hammerfest og hadde helgekurs i yoga. Det var et veldig inspirerende kurs i kundalini yoga og innslag av litt akroyoga med lek og moro på slutten. Så møttes vi igjen online i 2020 der vi deltok sammen på kurs hos Iisa over lengre tid, og nå er vi i Team Purple World sammen.


I mai har vi fokus på yoga for kvinnens hormonsystem i portalen og temaet er feminin energi. Derfor inviterte jeg Tove Iren fordi jeg vet hvor mye innsikt og erfaring hun har på det området.


Tove Iren er en av de kvinnene jeg synes står i sin feminine kraft - et forbilde for meg💜


I webinaret snakket vi blant annet om at feminin og maskulin energi ikke er adskilt, det er bare noe vi er opplært til å tro. Disse energiene er tett knyttet sammen, og alle mennesker består av den, samt naturen og universet. I lengre tid har den maskuline energien styrt verden, men nå er det den feminine energien som skal økes, slik at vi får balanse. Vi har levd i ubalanse alt for lenge.

Kvinner er veivisere:

For å høyne den feminine energien er det viktig at vi kvinner begynner å lytte til oss selv og gi oss egenomsorg, egenkjærlighet, setter grenser og følge drømmene våre. Fordi hvordan kan menn ha kontakt med sin feminine energi, når kvinner ikke har det?


Det skal sies at det er mange menn som har god kontakt med sin feminine energi og vi vet i dag at det er flere kjønn enn kvinner og menn. Så feminin og maskulin energi har ikke noe med kjønn og gjøre, utenom at kvinner har mer tilgang til den feminine energien og menn mer til den maskuline energien.


Kvinner trenger å gå foran som veivisere ved å stå i sin feminine kraft - da kan menn følge etter. Vi kvinner har vært styrt av den maskuline energien for lenge, men også menn og verden - det er en ubalanse. Derfor er det krig i verden. Vi er opplært til at kun menn er forbilder - alle mennesker skal være forbilder!


Det maskuline er handlingskraften og det feminine hvordan vi bærer livet. Her trenger vi å være balansert.


I lang tid nå har det handlet om prestasjon, konkurranse, penger og makt. Nå er det på tide å få mer ro og hvile inn i livene våre, og lytte til vår indre stemme. Den jobben starter i oss selv.


Kvinner trenger å støtte hverandre og heie hverandre frem i stedet for å være sjalu på hverandre. På den måten kan vi styrke hverandre i stedet for å bryte hverandre ned. Det er maskulin energi vi er styrt av når vi ikke behandler hverandre med kjærlighet og lever fra utsiden og inn, i stedet for innenfra og ut.


For å balansere den feminine energien anbefales det å bruke pusten, gjøre yoga og meditere.


Det er på tide å ta tilbake krafta inne i oss selv. Pusten har vi lett tilgjengelig, og den er den letteste veien til her og nå. Når vi er her og nå er vi i balanse, fortiden og fremtiden kan vi ikke gjøre noe med. Det er her og nå vi kan ta valgene som er best for oss selv.


Å danse er også en fin måte å få kontakt med den feminine energien. Feks til afrikanske trommer fordi det er en jordende dans:


Feminin kraft:

Yin & yang 💟 feminin & maskulint 💟 Balanse


  • Feminin energi er sensitiv, den trenger ro og hvile. Tar du deg tid til det i hverdagen? 
  • Feminin energi er urkraften vi trenger å lytte innover for å få tilgang til.
  • Den feminine kraften settes i gang av bevegelse på innsiden av oss. Vår kreativitet og skaperkraft.
  • Det handler om å lytte, tilgi og akseptere. 
  • Det handler om å sette grenser, være ærlig og kunne be om hjelp.
  • Det handler om å lade batteriene og finne tilbake til vår indre stemme og indre kraft. Kan du tillate deg det?

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta