mai 16

Ego vs sjel

By Hanne Holan

mai 16, 2022

ego, kjærlighet, sjel

Jeg forstår at det ikke føles lett å endre på gamle inngrodde mønstre, eller traumer (både store og små). Alle opplevelser vi har hatt gjennom livet, huskes av kroppen, og kroppen trigges, så må vi velge om vi skal tro på at det er reelt eller ikke, akkurat nå. 

Jeg observerer mitt ego, jeg ønsker at det skal jobbe sammen med sjela. Dette er viktig for at jeg skal kunne leve som den jeg er 100%. Leve som sjel og utføre min livsoppgave her på jorda. Jeg spør meg selv ofte om hva er min livsoppgave? Det er ikke sikkert jeg får vite det helt detaljert noen gang, men når jeg fortsetter å spørre, så vil sjela mi tune seg mer inn på hva som er viktig for meg. Hva det er som gir meg glede og hva som er min x - faktor.

Sjela mi vet hvem jeg er, hva jeg vil, og elsker meg. Egoet er kritisk til det meste! Egoet har kalt meg for de utroligste ting, og jeg har valgt gang på gang å tro på det. Selv når sjela mi så klart sier i fra at det er løgn!

Sjela mi lever fullstendig i kjærlighet. Det vil si her og nå, i nuet. Fortid er fortid, fremtid er fremtid.

Egoet mitt vil at jeg skal ta med meg fortia eller fremtia inn i alt. At jeg skal analysere og bestemme på forhånd hva som skal skje.

Men egoet lurer ikke meg, jeg vet hva den prøver på. Det vil ta meg tilbake til der jeg var før, i min gamle historie. Nå når jeg endelig begynner å få kontakt med min innerste sjel....  

Jeg tar meg selv stadig i å bekymre meg over mine nærmeste og ville hjelpe dem. Når jeg bekymrer meg er det mitt ego som snakker. Det er ikke rettferdig overfor andre at jeg bekymrer meg over dem. Å leve fra sjela og i kjærlighet handler om å ikke være forutinntatt. Det handler om å akseptere alt slik det er. Om andre har det vanskelig så ka jeg vise at jeg er tilgjengelig, og hjelpe når jeg blir spurt. Dette er utfordrende for meg. Det er så lett å gi råd og fortelle andre hva de kan gjøre, fordi jeg har hatt hjelp med det på min reise. 

Samtidig må jeg la andre ha sin reise. Fordi den individuelle reisen er unik. Alle trenger å ta ansvar for seg selv og sine valg. Jeg må ta ansvar for mitt.

Da spør jeg: "hvordan kan jeg hjelpe mine nærmeste"? Om jeg klarer å gi slipp på egoets formaninger da, så kommer svarene av seg selv. 

Etter at jeg har begynt å jobbe med energier så har jeg blitt mer oppmerksom på dette med ego vs sjel. Det betyr ikke at egoet aldri er der, men jeg kontrollerer mitt ego bedre og bedre. Jeg har mange verktøy som jeg bruker i hverdagen. En av de er yoga og meditasjon. Yogaformen jeg bruker er MediYoga og kundalini yoga. MediYoga er utviklet fra kundalini yoga.


Det å bruke verktøy for å lytte til kroppen er veldig viktig for meg, kroppen vet alltid hva som er best. Jeg trenger å gi slipp på det å hjelpe andre fordi det er mitt behov, jeg vil hjelpe andre som ønsker det. De som ønsker det kommer til meg. 

Det er ikke alltid like lett i familie relasjoner, som med andre da. Det er noe å skulle leve i fullstendig aksept og kjærlighet for hvordan våre kjære velger å leve. Vi tror selv at de trenger vår hjelp, men ønsker de det selv? 

Når jeg har fokuset i meg selv og det jeg skal gjøre fra min kreative innerste sjel, og samtidig observerer meg selv, og vet når det er egoet eller sjela som snakker, da kan jeg være meg selv og leve i kjærlighet.

💟

En annen ting jeg elsker å være med på er energisessions i gruppe med andre. Det er helt herlig. Det hjelper for å få bedre kontakt med mitt indre og sjela.

​💟

I KJÆRLIGHET OG TAKKNEMLIGHET

HANNE

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta