mai 30

Den unike deg

By Hanne Holan

mai 30, 2022

unik

I skrivende stund har jeg vært syk i 1,5 uke. Jeg er på bedringens vei, men jeg kjenner at kroppen ikke er helt tilbake til normalen. Det vil si at jeg ikke  kjenner helt på styrken til å gå tur og være sammen med folk. Jeg har fortsatt en dårlig smak i munnen, mat smaker og lukter ikke som før.


Jeg skulle egentlig vært i Kirkenes i konfirmasjon i helga, men det var bare å skrinlegge de planene. Så kjøreturen dit er utsatt. Jeg tar det dag for dag, og plutselig er jeg avgårde.  

Luktetrening

Jeg leste en artikkel på NRK der en professor sa at det er mye vi kan gjøre selv for å trene opp luktesansen igjen, og der var det anbefalt eteriske oljer. Så jeg har flittig luktet på de eteriske oljene mens jeg har vært syk. Det hadde jeg gjort uavhengig av den artikkelen da, men alltid fint at de skriver om slikt i "mainstream media"😂

I de dagene jeg begynte å føle meg litt bedre, så fikk jeg gjort masse regnskap for bedriften min. Jeg hadde utsatt regnskapet så lenge, men nå kom jeg i gang! 


Jeg liker å bruke affirmasjoner i hverdagen. Så å si til meg selv at jeg er frisk, samtidig som jeg lytter til kroppen er viktig for meg.

I går kveld var jeg og kjæresten en liten kjøretur ut for å gjøre noe annet, begynner å bli temmelig lei av å kun være innenfor husets 4 vegger. Det var herlig å bare gå en liten tur oppe på salen i Hammerfest, og nyte kveldssola. Selv om det var litt kald trekk fra nord. Det skal ikke så mye til for å oppleve noe annet. 

I forrige uke måtte jeg avlyse yogatimen i onlineportalen pga sykdom. Nå ser jeg virkelig frem til å ha time igjen denne uka. Jeg vet ikke ennå om den blir avholdt i Hammerfest eller Kirkenes, fordi så snart jeg føler meg sterk nok, så kjører jeg til Kirkenes. Det er det som er så fint med onlineportal, jeg kan ha jobben med meg dit jeg drar.

Ingen er som deg


I dag reflekterer jeg over forskjellige deler av livet, og spesielt over vår unikhet. Man får mye tid til å reflektere over ting når man er syk.


Vi er unike individer. Ingen er som akkurat deg eller meg.  


Mange av oss går glipp av den opplevelsen fordi vi sammenligner oss med andre. Vi ser ikke kvalitetene hos oss selv slik andre gjør. Men starter vi på veien mot hjertet for å elske oss selv, kan vi få et nytt syn på oss selv.


Hvor kommer det fra, den følelsen av at vi ikke er god nok? At vi ikke stoler på oss selv og vår egen indre kraft. Mange av oss holdes i gang av det andre mener vi skal gjøre, men for å leve et fullstending liv tror jeg det er viktig å gjøre det som kjennes riktig ut fra oss selv.


Vi trenger å skape


Det er ikke alltid like lett å vite om det vi gjør er ut fra oss selv eller noe utenfor oss selv. Derfor er det å gjøre bevissthets arbeid, som jeg kaller det, en god måte for å finne ut hva er mitt og hva er andres, og da på mange måter. Noen ganger vet vi ikke om det vi føler er våre egne følelser engang!


For meg er bevissthets arbeid å være bevisst tilstede i øyeblikket. Det er så enkelt som å være tilstede i det du gjør akkurat nå, om du gjør noe eller ingenting. Jeg synes også det er viktig å være tilstede sammen med andre. Uten å tenke på hva vi skal gjøre etterpå. Det som er etterpå det springer ikke fra oss, det venter på oss til vi bestemmer at tiden er inne for det neste. 


Det finnes flere måter å øve seg på å være bevisst tilstede i øyeblikket. For meg er det meditasjon som er nummer 1. Når jeg gjør min mindfulle yogapraksis med meditasjon hver dag, så blir det naturlig å være mer bevisst tilstede i andre situasjoner også. Men det er faktisk ikke alltid jeg er det. Jeg observerer meg selv å ikke være det, og det er helt greit. Det er viktig å gi oss selv rom for å ikke være så perfekte hele tiden, og samtidig være bevisst på det. Vi gjør så godt vi kan.


Leve i tillit :

Når vi får kontakt med skaperen i oss selv, så bare vet vi at vi er på riktig vei. Vi lever i flyt, uten å analysere, vi bare er og gjør og er lykkelig. Vi trenger ikke et svar, fordi vi vet at svarene kommer hele tiden, og vi vet hva det neste vi skal gjøre er. Noen ganger er det å gjøre ingenting. Vi trenger å akseptere tomrommene også. Ha tillit til at det du trenger kommer til deg når det skal.

Nyt livet:

Livet er til for å leves og nytes, og være lykkelig. Det betyr ikke at vi aldri kjenner på smerte, sorg og håpløshet. Det betyr at når de følelsene kommer tar vi de også i mot med åpne armer. Vi vet at det er nødvendig for oss å kjenne på det vanskelige for å fullstendig kunne nyte det lette og glade.


Nyt uka der du er💟


Hjertelighilsen Hanne

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta