februar 20

En sunnere sjokoladekake

By Hanne Holan

februar 20, 2022

sjokoladekake, sunnerelivsstil

I det siste (les: siden desember) har jeg havnet litt ut på den usunne linja. Det vil si at jeg har inntatt mer sukker enn jeg ønsker. Jeg har vært sånn av og på flink etter jul, men denne uka fant jeg ut at jeg virkelig ville ta grep.


Jeg elsker å kose meg med noe godt, og er ikke fan av dietter. Samtidig liker jeg å være sunn og lytte til hva kroppen min vil ha og ikke ha. Ikke til hjernen, da kan jeg få hva som helst, og ofte ikke det sunneste! Så min strategi er å kutte ut det jeg intuitivt vet ikke er bra for meg og fylle på med det jeg vet er bra for meg. Jeg liker ikke å være fanatisk heller, så da finner jeg på alternative godsaker som ikke er så altfor usunt, og spiser det litt sjeldnere.


Yogaen hjelper meg til å være bedre på å lytte til kroppen, og jeg merker at jo mer yoga jeg gjør og som dagene går, forteller kroppen min meg hva som er best, eller jeg begynner å lytte bedre. Det er mange ting som bare skjer av seg selv til det bedre, fordi kroppen min har bare bestemt det - og slik er det.


Mektig sjokoladekake

I helga fant jeg ut at jeg skulle teste ut denne sjokoladekaka med sunnere ingredienser. Det er ei mektig sjokoladekake, som et helt lite måltid. Jeg tenkte jeg kunne dele den med deg om du vil ha en god oppskrift på ei sunnere sjokoladekake.

Ingredienser

 • 2-3 egg
 • 1 boks sorte eller hvite bønner, gjerne øko - skylles godt.
 • 1 dl kakaopulver (gjerne rå kakao)
 • 1 dl havregryn
 • 1 klype havsalt eller himalayasalt
 • 1 dl kokosblomstsukker ( eller honning)
 • 5 ss usaltet meierismør eller smeltet kokosolje (jeg bruker smør)
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 plate mørk sjokolade (hakket)

Du kan tilsette andre ingredienser som; litt chilipulver, kokt quinoa, kokosmel, mandelmel ol.

Fremgangsmåte

 • Sett ovnen på 175 grader
 • Skyll bønner og bland alle ingredienser unntatt hakket sjokolade.
 • Kjør i foodprosessor eller blender.
 • Rør inn sjokoladebitene til sist.
 • Hell i passelig form med bakepapir (jeg brukte en 22 cm rund kakeform)
 • Stek i 20-30 minutter.

Alternativ topp med smeltet kokesjokolade eller sjokolade krem( det hopper jeg over, synes det blir alt for søtt og mektig)

Nyt et stykke sjokoladekake til kaffen eller en kopp te når du måtte ønske. Jeg synes den er fin å ha som et lite mellommåltid ❤️

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta