desember 12

Koble sammen kropp og sjel

By Hanne Holan

desember 12, 2021

egenomsorg, verktøy i hverdagen, yoga for menn

Jeg har invitert min Pappa med på livesending! Jeg vil fortelle mer om det lengre ned i bloggen, men først noen tanker fra meg😊

I dag begynner yoga å bli den nye normalen, selv om det fortsatt er fremmed for mange. Yoga betyr å forene kropp og sjel.

Fotball er en vanlig og kjent idrett i samfunnet, men det betyr ikke at alle identifiserer seg med den. Det har mye å si hva som blir fremstilt i media. Fotball har en stor plass i media og selvfølgelig er det da veldig kjent og vanlig for mange, om man driver med fotball selv eller er en supporter. Jeg synes det er helt innafor at folk både trener fotball og er supporter, så lenge det gir den enkelte noe.

Jeg savner at det er mer om yoga i media, og fordelene det er for mennesker å praktisere det. Det er forsket mye på yoga nå, og mediyoga, som jeg har utdannet meg i, har flere vitenskapelige studier.

Jeg nevner dette med forskning fordi mange er opptatt av å vite det, men sannheten er at yoga er en vitenskap som har vært kjent i uminnelige tider, og hatt virkning. I dag er det bevist!

Nå vil jeg ikke akkurat sammenligne yoga og fotball, selv om begge kan være både trening og en livsstil for noen. Det går faktisk an å drive med begge deler. Jeg vil påstå at en fotballspiller som bruker yogiske teknikker/øvelser i hverdagen kan bli en enda bedre fotballspiller. Men hva vet jeg?😊

Min egen far har både trent fotball og praktisert yoga i sine yngre dager kom jeg plutselig til å tenke på. Vi hadde ikke akkurat pratet så mye om yoga sammen, men en gang for lenge siden fikk jeg en yoga bok i julegave fra han. Det var i en tid jeg hadde en del stress i livet mitt. Det var en bok om kundalini yoga som er den yogaformen mediyoga er utviklet fra.

Jeg visste ikke da at jeg ca 10 år senere skulle få denne yogaformen som en daglig praksis og livsstil inn i livet mitt!

For noen år siden fortalte min Pappa at han hadde drevet med yoga siden 80-tallet. Da ble jeg mildt sagt litt overrasket, fordi dette visste jeg jo ingenting om! Hva var grunnen til at han gjorde yoga i all hemmelighet? Og hvilken yoga? Jeg hadde så mange spørsmål rundt det og synes det var så bra, at jeg like gjerne inviterte han til en live sending🤩

Kanskje flere menn (og alle) kan bli inspirert av den historien.

Yoga er en unik treningsform som passer for alle. Yoga gir deg mer indre innsikt, og ved å lytte til kroppen fører du deg selv til et sted mot bedre helse og mer viten om hvem du er.

Hanne

Sjekk ut livesendingen med meg og min Pappa, der vi får vite mer om hva som fikk han til å begynne med yoga, og hva det har gjort for livet hans.

Livesendingen kan også ses på Hanne Holan – Verktøy For HjerteROta

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Motta nyheter fra Hanne Holan om det som skjer i Hammerfest!

Fyll inn navn og epost under og få informasjon om mediyoga kurs og andre eventer først.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"921eb":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"921eb":{"val":"rgb(121, 136, 73)","hsl":{"h":74,"s":0.3,"l":0.41,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"921eb":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ja takk
>