oktober 6

Fokus med Rosemary!

By Hanne Holan

oktober 6, 2021

doterra, emosjonell healing, eteriske oljer, verktøy i hverdagen

En hellig plante i mange sivilisajoner.

Rosmarin brukes ofte i matlaging, men langt tilbake har den blitt brukt til til ære for sin energigivende duft og fordeler ved bruk innvortes.

Rosmarin har en rekke egenskaper:

  • Hjelper med å redusere tretthet og nervøsitet
  • Støtter en sunn fordøyelse,
  • Støtter åndedrettsfunksjon og indre organfunksjon
  • Pleier sunt og friskt hår

3 måter å bruke rosmarin:

  1. 2 dråper rosmarin eterisk olje + 2 dråper sitron eterisk olje i diffuseren når du trenger å ha full fokus på dine arbeidsoppgaver. Kjempefint for barn som gjør lekser.
  2. 1 dråpe fortynnet med bæreolje (fraksjonert kokosnøtt olje eller mandelolje feks) og påfør i nakken, bak ørene eller i panna.
  3. 2 dråper sammen med epsom salt og evt andre eteriske oljer i et fotbad eller karbad.

Rosmarin er kjent for gode pleiende egenskaper for håret, så ha gjerne en dråpe i sjampoen din.

Mange bruker denne oljen i badstu, du kan tilstette i vannet som kastes på steinene i ovnen.

Emosjonell bruk (som etter min mening er den viktigste):

Rosmarin støtter for å utvikle sann visdom og intellekt. Du kan finne lærdom i det som er langt utenfor det menneskelige sinnet. Denne oljen utfordrer deg til å dykke dypere enn du normalt gjør, og spørre deg selv mer sjelesøkende spørsmål, for å få mer inspirerte svar.

Om du opplever lærevansker kan rosmarin hjelpe deg. Den bringer ekspansjon til sinnet, og støtter deg i å motta ny informasjon og opplevelser.

Når du er i perioder med endring kan rosmarin være fin å ha. Ved vanskeligheter med å tilpasse seg i et nytt hjem, skole, forhold blant annet. Da kan rosmarin veilede deg til å forstå at ikke alt trenger å ses på en negativ måte.

Alt i alt inviterer rosmarin deg til å stole på den høyere intelligente kraften, som er så mye høyere enn deg selv. Den vil støtte deg i å føle deg mer selvsikker gjennom tider med store endringer med å forstå det store perspektivet.

Derfor er rosmarin veldig fin å bruke når du føler deg forvirret, ved endring, begrenset perspektiv og lærevansker.

Ved å bruke rosmarin i hverdagen over en lengere periode vil du kunne oppleve mer mental klarhet, mer åpen for å ta i mot lærdom, mer åpen for nye opplevelser og en større evne til å tilpasse deg.

I oktober får alle medlemmer av doterra 15 ml rosmarin eterisk olje gratis ved å ha en LRP på min 125 PV.

Som du hører er det bare å komme i gang med å bruke rosmarin, som hadde mer egenskaper enn jeg en gang ante! Jeg fikk selv rosmarin med en gang jeg begynte med eteriske oljer da den er en av oljene i familiepakken.

I tillegg til de måtene over, har jeg brukt den på potetbåter som stekes i ovnen også. Blander da 1 dråpe rosmarin med 1 SS olivenolje og sprinkler over de ferdigstekte båtene.

Eteriske oljer mister sin virkning når den blir utsatt for høye varmer, men de mister ikke sin smak. Så selv om du lager mat som skal varmes, så anbefales det å bruke eteriske oljer i likevel, for smakens skyld.

NB! Jeg kan kun gå god for doterra sine oljer for bruk, og det er ikke alle oljer som kan tas internt, så det er viktig å alltid sjekke hver olje for hvordan den kan brukes. Du bør unngå rosmarin ved graviditet, epilepsi og høyt blodtrykk.

Gratis webinar om eteriske oljer kan du få her!

Fra min sjel til din sjel så ønsker jeg deg en god dag💚

Hanne

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta

>