april 19

Oljen som tar meg tilbake til Cuba!

By Hanne Holan

april 19, 2021

doterra, energi, eteriske oljer, livsstil, sitrusfrukter, vårfølelse

Det er vår i lufta, og i det siste har jeg vært ekstra ivrig med å bruke mine sitrus eteriske oljer. De gir meg vår, sommer og sol følelsen tilbake! Det kan være jeg savner den gode følelsen ekstra mye, siden jeg bor i Finnmark??. En lang vinter og mørketid, gjør meg ekstra sugen på SOL ☀️Kjenner du deg igjen!?

Lime minner meg om Cuba! Da jeg var der en gang så jeg lime overalt, og den var mye brukt i både matlaging og drinker. Duften av lime eterisk olje gjør meg glad!

Sitrusoljene har gode egenskaper for å løfte humøret og er rensende, både for kropp og sinn, og ikke minst for innelufta.

Lime er en sitrusfrukt som alle kjenner til. Den er kjent for sin distinkte smak og aroma, og har uendelige bruksområder. Alt fra matlaging, rengjøring og egenpleie.

Lime er opprinnelig fra sør-øst Asia, men key lime ble populær i Florida Keys, der den ble dyrket og brukt som en hoved ingrediens i key lime pai, derfor navnet.

Den eteriske oljen fra lime er kaldpresset fra skallet til frukten, og er fra Brasil. Den er en hybrid, som kan vokse de fleste steder der det ikke er vinterfrost. Etter at den er tappet på flaske har den mange gode fordeler for oss. Den er ofte kalt en "innvendig renser", og kan støtte en sunn immunfunksjon. 

For å nyttiggjøre deg av egenskapene til lime, kan du ha en dråpe eller to i et vannglass, eller smaksette din smoothie. Istedenfor å drikke brus og andre sukkerholdige drikker, er et glass vann med 1 dråpe lime mye bedre for deg, det smaker ikke bare godt, men er også energigivende.

Emosjonelt kan lime gi deg mer mot og glede til hjertet. Den er fin å bruke hvis du har opplevd noe som tynger deg ned.

NB! Alle eteriske oljer fra sitrusfrukter er fotosensitive. Derfor må du ikke bruke de på huden som skal være i direkte sollys, de siste 12 timene. De kan fint tas internt, eller smøres på områder som ikke skal være i sola. 

Frem til 15 mai kan nye medlemmer til doterra få lime gratis, sammen med red mandarin og clementine. Les mer hvordan ved å klikke på knappen under.

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta