mars 21

Copaiba – 1 eterisk olje du vil vite mer om!

By Hanne Holan

mars 21, 2021

Adaptiv, Copaiba, eteriske oljer, oversensitivt nervesystem, stress

I dag vil jeg fortelle litt om en eterisk olje som heter copaiba.

Copaiba er en av mine store favoritter. Jeg begynte å bruke denne oljen ganske tidlig etter at jeg fikk eteriske oljer inn i livet mitt. Jeg har et ganske overaktivt nervesystem, så denne oljen har hjulpet meg mange ganger til å roe ned, når jeg har latt det gå for langt, før jeg tar pause.

Copaiba

  • Oljen for dypere mening

Bruk copaiba for å jorde deg her og nå.

Copaiba er mye brukt i kosmetiske produkter, inkludert såper, kremer og parfymer. Siden 1500-tallet har Copaiba essensiell olje blitt brukt i tradisjonell helsepraksis av de innfødte i Nord- og Nordøst-Brasil. I likhet med Black Pepper eterisk olje, har Copaiba en beroligende aroma, og den kan påføres huden for å fremme en klar, glatt hud.

Copaiba inneholder det høyeste nivået av beta-karyofyllen (BCP) blant de nåværende kjente eteriske oljene. BCP er et fytocannabinoid som har gode fordeler for vårt nervesystem. Kroppen vår har et naturlig cannabinoidsystem, som er et komplekst celle-signalisering-system som knyttes til cannabinoider, og som spiller en rolle i å regulere en rekke funksjoner og prosesser i kroppen.

BCP binder selektivt til CB2-reseptorer i endocannabinoid-systemet (ECS) – et signal- og reguleringssystem bestående av enzymer, reseptorer i hele kroppen og endocannabinoider produsert av kroppen. Med cannabinoide reseptorer som det finnes mye av i kroppen og i alle større organer, fungerer ECS som en viktig regulator for menneskers helse. CB2-reseptorene i dette systemet er av spesiell betydning fordi de hovedsakelig finnes i immunsystemet.

Cannaboider er kjent for å beskytte nerveceller og har fordeler for hjertekarsystemet og immunsystemet.

BCP i Copaiba har lignende egenskaper som CBD som er et cannabinoid i cannabis. Her er det viktig å vite at Copaiba er lovlig og inneholder ikke de ulovlige stoffene som er i cannabis og som gjør oss ruset.

Se en kort video om copaiba og dens virkning her:

Copaiba kommer fra et tre i Brasil (Amazonas). Den blir utvinnet av harpiksen (kvaen) fra treet, ved dampdestillering. Høstingen av harpiksen foregår på en bærekraftig og skånsom måte, som sikrer at ikke copafeira trærne i regnskogen blir borte.

Livet føles bedre med Copaiba
Ved internt bruk støtter copaiba nervesystemet vårt og fremmer en sunn cellefunksjon. Den har kraftige antioksidant egenskaper, støtter immunforsvaret, og roer ned engstelige følelser.

Det er mange fordeler ved å tilføre copaiba til din daglige rutine:

  1. Ta 1 dråpe under tunga hver morgen og kveld.
  2. Fortynn Copaiba med en bæreolje og masser på skuldre, nakke, rygg eller der du trenger det.
  3. Bruk 1 dråpe i ansiktskremen din for å redusere flekker og få en sunn og klar hud.
  4. Ha copaiba i diffuseren for å skape en stemning av fredfull ro.
  5. Fortynn 1 dråpe hver av copaiba og deep blue sammen med en bæreolje og påfør på anspent muskulatur.
  6. Bruk copaiba i diffuser sammen med serenity og adaptiv for å fremme en god søvn.
  7. Bland copaiba, lavendel og vetiver sammen med epsomsalt i et varmt og avslappende bad.
  8. Ha 3 dråper copaiba i diffuseren under meditasjon. Ta noen dype pust og se hvilke mysterier, hemmeligheter og magi som kommer opp. Vær modig og «kjenn deg selv», fordi det ikke utforskede livet er ikke verdt å leve. Tillat deg selv å finne ut hva du ikke er, forstå dine begrensninger og motiver. Oppdag hva du har behov for og hva som er overflødig. Det skal mot til for å sitte ned på denne måten sammen med en slik gave fra moder jord som copaiba er, og lytte til beskjedene fra din egen sjel.

Ha copaiba i diffuseren for å skape en stemning av fredfull ro.

Copaiba har en unik evne til å øke absorpsjonen av andre eteriske oljer når den brukes på huden. Så enkelt sagt er dine eteriske oljer bedre sammen med copaiba!

Emosjonell bruk av copaiba

Copaiba inviterer deg til å få kontakt med din fortid. Er det noe du har skyldfølelse for, så hjelper copaiba deg å tilgi deg selv, slik at du kan gå videre. I selvutviklingsarbeid støtter copaiba deg i prosessen med å finne den dypere meningen og se at erfaringene gjennom livet henger sammen. På denne måten kan du få mer klarhet i livet ditt og starte på nytt, og se deg selv som et helt menneske, fra dine barndoms sår til dine nåværende begrensninger.

Du kan bruke copaiba for å få frem og bearbeide ubevisste følelser som holder deg tilbake. Følelser som at du er mindre verdt enn andre, negativt selvsnakk og andre ubearbeidede følelser som har lagret seg i kroppens system. Copaiba lærer deg at det er bare gjennom tillit til universet, du kan akseptere det fantastiske menneske du virkelig er, og få fred med fortiden.

Lær mer om hvor copaiba kommer fra i videoen under:

Denne måneden kan du få Copaiba gratis sammen med en annen eterisk oljeblanding som heter Adaptiv, når du melder deg inn ved å kjøpe familiepakken.

Litt om Adaptiv

  • Oljen for tilpasningsevne

Adaptiv oljen er en blanding av flere eteriske oljer og en av de er copaiba.

Adaptiv har nedroende egenskaper og fin å bruke når vi opplever stress, eller for å motvirke stress. I tillegg til Copaiba inneholder den villappelsin, lavendel, spearmint, magnolia, rosmarin, neroli og sweetgum.

Emosjonell bruk av adaptiv

Adaptiv er satt sammen for å støtte i faser med stress og bekymringer. Da har denne eteriske oljeblandingen en nedroende effekt. Når du har opplevd langvarig stress og traumatiske hendelser, så vil kropp og sinn respondere med å blir overbeskyttende mot mulige farer i fremtiden. Det gjør det vanskelig å ha velvære i livet her og nå. Adaptiv hjeper deg å håndtere stress og frykt på en mer klar og konstruktiv måte.

Ved bruk av adaptiv blir du invitert til å se dypere i de emosjonelle reaksjonsmønstrene dine, og undersøke hvor de egentlig kommer fra. Hvorfor føler du deg ikke trygg og hvilken del av deg selv trenger oppmerksomhet? Adaptiv lærer deg å bli mindre selvkritisk, mer snill mot deg selv, og akseptere deg selv der du er akkurat nå i din livs reise.

Vil du vite mer om hvordan du kan copaiba og adaptiv gratis så trykk HER.

Hilsen Hanne

Copfaeira treet

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta