februar 25

Fra mørke til lys

By Hanne Holan

februar 25, 2021

egenomsorg, eteriske oljer, Hjelp til selvhjelp, livsstil, selvutvikling, velvære, verktøy i hverdagen

Livet består både av mørke og lys, men det er lyset vi vil ha mest av.

Samtidig er det nede i de mørke dalene vi lærer mest om oss selv. Det er en fordel å ikke bli så lenge nede i mørket og grave, men vite hvordan vi kan «switche» og komme raskt opp med gullet igjen.

I dag vil jeg fortelle om noen verktøy som kan hjelpe deg på veien fra det mørke til det lyse.

Det er mye som skjer i verden i dag, i vår tidsalder, og det har jo eskalert det siste året. Kjenner du på fortvilelse, håpløshet, mørke, mangel på livsglede og overveldelse over alt som skjer rundt deg?

Vi trenger alle en klem i blandt, det er det lite av i dag!

I mange år har jeg vært veldig opptatt av å hjelpe meg selv med gode naturlige verktøy. Jeg bruker yoga og eteriske oljer som medisin.

I dag vil jeg presentere en eterisk olje som heter Melissa, lysets olje.

Urten er sitronmelisse som er kjent i matlaging, men kanskje ikke så mye brukt. Den var en undervurdert urt for meg inntil jeg ble kjent med den eteriske oljen.

Melissa hjelper deg som har bestemt deg for å røske litt opp i ditt eget mørke, og få støtte på veien med å vekke sjelen din til lys og finne din sannhet. Det er for deg som vil hjelpe deg selv på den naturlige måten. Kjenne livet fra alle sider.

Eteriske oljer har egenskapen til å påvirke våre emosjoner. Melissa har en veldig positiv effekt som kan virke oppløftende. Den kan påvirke deg til å få energi, glede, optimisme og entusiasme i livet igjen.

Det er alltid viktig å sette seg inn i bruken av hver enkelt olje før den brukes, etter anbefalingene til leverandøren. Jeg omtaler kun oljer fra doterra.

Eteriske oljer har med sin kjemiske oppbygning evne til å påvirke oss på cellenivå. Det er plantenes immunforsvar. Oljen blir destillert fra planten over på små flasker, som er 50-70 ganger mer kraftfulle enn selve urten. Det kan vi bruke til vår fordel.

Vår kropp, sinn og emosjoner henger tett sammen og påvirker hverandre, derfor er den emosjonelle påvirkningen fra eteriske oljer den mest spennende, synes jeg!

Emosjoner

Luktehjernen vår oppdager lukten som blir sendt videre til senteret for emosjoner og kalles det limbiske system. Dette senteret er nært knyttet opp mot hypofysen vår i hjernen som er kontrollsenteret over hormonene våre.

Derfor er det logisk at lukt påvirker følelsene våre. Forskjellig type lukt skaper forskjellige følelser, og det kan være veldig individuelt hvordan vi opplever en lukt, siden følelsene våre er knyttet sammen med våre minner og hukommelsen.

Å bruke eteriske oljer på denne måten er en fin måte å komme i kontakt med dine egne følelser, og bearbeide de på.

Det er en helhetlig måte å bli bedre kjent med seg selv, og lytte mer til kroppen. Fordi hvordan du har det emosjonelt har så mye å si for hvordan du håndterer dagligdage utfordringer og tilstander i kroppen. Hvordan du ser på livet generelt og hvordan du har det.

Challenge – utfordre deg selv med eteriske oljer

Etter at jeg begynte med eteriske oljer har jeg begynt å utfordre meg selv med oljene, og i livet. Jeg har akkurat gjort en 11 dagers «challenge» der jeg tar litt melissa eterisk olje opp i ganen og litt under tunga 11 ganger om dagen. Det er fjerde gangen jeg tar denne utfordringen og det tar meg til et høyere energi nivå. Jeg merket det spesielt første gangen.

Det kan også føre til at du må kjenne på noen ubehagelige følelser, som du trenger å ta tak i, for å komme videre. Som med alt annet blir det ofte verre før det blir bedre når vi begynner å ta tak problemene i livet vårt. Ikke minst når vi begynner å kjenne på ubehagelige følelser. Problemer er til for å løses, og vi må gå gjennom det selv, og vi kan bruke verktøy som hjelpemidler på veien.

Jeg opplever å få mer kontakt med gleden i meg, og troen på meg selv, gjennom melissa.

Når jeg står over valg i livet, føler jeg at melissa hjelper meg til å tørre å hoppe ut i det meg entusiasme og glede. Jeg klarer å børste bort negativiteten i meg og rundt meg, stå i og følge min indre kraft. Sammen med yoga blir det ekstra kraftfullt.

Å stå i sin egn kraft som et stødig tre er en fantastisk følelse. Noen ganger vakler vi litt, men kan alltid komme tilbake til treet.
Vi er her for å oppleve å være et menneske i en fysisk kropp og alle våre følelser. Det er det som er meningen med livet.

Jeg ønsker å lære bort min kunnskap om oljer, og hvordan du kan bruke de som en helhetlig støtte i hverdagen. Se gjerne video under som handler om dette?

Klikk på lenken i bildene under for å starte din reise med eteriske oljer???

Jeg har endret mine tankemønstre enormt når det gjelder min helse. Jeg har kvittet meg med negative tankemønstre som preget mitt liv. Jeg har blitt bedre på å sette grenser, og mye mer. Mye av dette kan jeg takke de eteriske oljene for i kombinasjon med andre verktøy jeg bruker i hverdagen.

Tusen takk for at du leste min blogg, legg gjerne igjen en kommentar under med en liten hilsen eller spørsmål?

Lyshilsen fra Hanne✨

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Motta nyheter fra Hanne Holan om det som skjer i Hammerfest!

Fyll inn navn og epost under og få informasjon om mediyoga kurs og andre eventer først.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"921eb":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"921eb":{"val":"rgb(121, 136, 73)","hsl":{"h":74,"s":0.3,"l":0.41,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"921eb":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ja takk
>