januar 27

Hjertet eller hjernen?

By Hanne Holan

januar 27, 2021

egenomsorg, eteriske oljer, hjerteenergi, kropp, livsenergi, mediyoga, sinn, sjel

Ser du for deg et liv der du kan leve mer fra hjertet? Et liv uten stress og total indre ro? Et liv der du sitter i førersetet og er lykkelig, fordi du vet at det er du selv som har valgt å leve på den måten.

Nå kan du få 1-1 yogaterapi time og introduksjon til eteriske oljer hos meg online! Jeg tilbyr også fysisk i Hammerfest. Les mer om hvordan bestille time og få vite mer om hva det innebærer lenger ned i bloggen.

Ved å gjøre mediyoga og kundalini yoga, som er satt sammen av yogaøvelser, avspenning og meditasjon, har jeg kommet nærmere å leve fra hjertet, først og fremst ved å koble hjertet sammen med hjernen, på det energetiske planet. I tillegg har jeg brukt eteriske oljer de siste årene som har stor påvirkning emosjonelt. Du lurer kanskje på hvordan disse verktøyene kan hjelpe meg til det?

Jo så enkelt som at når du gjør yoga jevnlig så bryter du opp i gamle negative mønstre i deg selv og tilegner deg nye som kommer fra din egen sannhet. Det er ganske vanlig at vi bærer med oss mønstre fra generasjoner tilbake, og tror at det må være slik. Men du kan bryte dette uønskede mønsteret, og da hjelper du både dine eldre generasjoner og de som kommer etter deg.

Eteriske oljer er plantemedisin og har en unik evne til å påvirke oss emosjonelt via luktehjernen, som er koblet til det limbiske system og hypotalamus. De kan virke oppløftende, og det kan komme ubearbeidede følelser til overflaten som vi blir mer bevisste på og da har vi muligheten til å gjøre noe med de. Når vi går med ubearbeidede følelser lagret i oss blir vi anspente, og vi blir ikke fri før vi får gitt slipp på de. Forklart på en enkel måte.

Ofte tror vi at vi selv har valgt vårt liv, men det viser seg at vi følger en «mal», som er laget av det miljøet vi lever i og samfunnet rundt oss. Vi trenger å stoppe opp og kjenne etter, er det DETTE livet JEG ønsker å leve?

I mange år gikk jeg rundt og levde med adskilt kropp og hode. Jeg sammenlignet meg med andre, følte meg ikke god nok, og synes alle andre var mer verdt enn meg selv. Jeg turte ikke si mine meninger, kun til de jeg kjente godt og var trygg på. Jeg synes rett og slett det var vanskelig å være meg.

Jeg følte alltid at jeg måtte prestere for å bevise noe for andre. Jeg hadde veldig god selvtillit på det jeg mestret, men selvfølelsen var lav, og jeg var avhengig av andres tilbakemelding på det jeg gjorde. Jeg hadde et forvrengt bilde av meg selv, og så ikke meg selv som alle andre gjorde, Jeg likte ikke å snakke i forsamlinger med mer enn 3 personer inkludert meg selv. Hvis jeg tok ordet i en samtale med flere følte jeg at jeg hadde gjort noe galt, og bebreidet meg selv.

Jeg forklarer dette om meg selv for å vise hvor langt jeg har kommet i dag fordi jeg valgte å gjøre noe med det jeg ikke var fornøyd med. Det gjør jeg fortsatt, hver dag velger jeg. Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle veilede andre mennesker i yoga! Siden jeg valgte å ta tak i eget liv og åpne hjertet mitt, så ble jeg ledet den veien.

Selv om vi har en drøm vet vi ikke akkurat hvordan det blir, den blir til på veien. Da jeg var syk, var min drøm å bli frisk, og jeg begynte å ta action i forhold til det. Jeg fant de verktøyene som skulle hjelpe meg på veien. Kanskje du som leser dette har en drøm, og det eneste du trenger å vite da er hva det neste rette steget er, og ta det! Ikke vent, bare gjør det. Det som kjennes riktig der og da, og som du vet kan hjelpe deg, om det bare er å ringe noen.

Når noen blir trigget av at jeg forteller hvor viktig det er at vi gjør noe selv med situasjonen vi er i, og at vi ikke trenger å leve i offer rollen, så vet jeg at det har noe med den andre å gjøre og ikke meg. Da vet jeg at jeg har endret meg, og har begynt å leve mer fra hjertet.

Nå har jeg i tillegg begynt å se meg selv i speilet og si til meg selv at jeg elsker meg hver eneste dag, gjør det du også! Det er egenomsorg ?

Jeg tror at vi alltid skal være i bevegelse og endre oss, være åpen for det som kan være bra for oss. Vi har alltid et valg, og det å ikke velge er også et valg. Å skylde på andre for det som skjer med oss selv i livet er ingen løsning for meg.

Mange mener at det er tull å leve fra hjertet, at det bare er en romantisk klisjé. De mener at alt må være logisk og vitenskapelig bevist. Det er greit i og for seg, men vitenskapen om deg selv er det du som er best på, så lenge du lytter og ikke er styrt av frykt. Hjertet har intelligens og det er faktisk vitenskapelig bevist. Hvis vi kobler hjertet sammen med hjernen, kan vi ta gode avgjørelser som er basert på hva som er viktig og riktig for oss selv.

Hjerteenergien vår er viktig i relasjoner med andre. Når vi merker at vi har kjemi med et annet menneske, at de resonnerer med oss, så er det hjertet som er koblet på, ikke hjernen. Hjernen er supergod å ha og vi trenger den like mye som hjertet, men den kan ofte lure oss, og det gjør aldri hjertet.

Gjennom å gjøre mediyoga får du bedre kontakt med kroppen din, og det blir lettere å forstå hva som er dine behov og hva som er andres. Akkurat som vi har en fysisk kropp, har vi også en ikke-fysisk kropp, en energi kropp. Vi kan ikke se den, men vi kan føle den. Et eksempel er at du kjenner et stikk i magen hvis noen sårer deg.

I følge yogaen oppstår all sykdom ved ubalanse i energibanene våre, og den ubalansen oppstår pga emosjonelle sår. Stress kan være en av de.

Er du klar til å leve mer fra hjertet? Jeg ønsker å veilede deg med mine verktøy i hverdagen. Send meg en melding hvis du ønsker å vite mer om hva mediyoga terapi innebærer, eller hvordan du kan bruke eteriske oljer i hverdagen.

Her kan du kontakte meg?

I neste blogg vil jeg fortelle mer spesifikt om hva det vil si å gå til mediyoga terapi.

Jeg ønsker deg en nydelig dag.

Fra hjertet ❤️

Hanne

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta