juli 26

Det første og viktigste steget er å ta valget!

By Hanne Holan

juli 26, 2020

Action, Livet, Spiritualitet, Valg

Har du lenge gått rundt og tenkt på at du ønsker å endre på noe i livet ditt, kanskje til og med hele livsstilen?

Det første og viktigste du må gjøre når du vil endre på noe, er å ta valget!

Alt starter med en tanke, så får det utvikle seg til å ta form i oss. For at det skal skje en endring, så må vi til slutt gjøre en handling ut fra det. Ellers blir vi stående på stedet hvil, og fortsette å gjøre det vi alltid har gjort.

Skjønner du hva jeg mener? Jeg tror nok det. Mange av oss har utfordring med prokastinering. Det vil si at vi utsetter ting som vi må gå ut av komfortsonen for å oppnå. Det er faktisk sånn at hvis du vil ha en endring i livet ditt, så må du ut av komfortsonen.

Du må kjenne på det som er vanskelig, og gjøre ting du ikke har gjort før. Det er skremmende for mange, men det gir resultater.

Det er når du gir slipp, og omfavner livet slik det er på alle områder, du kan være deg selv.

Ofte skal det en krise til i livet for å begynne å endre på ting. Noen kommer dit at de vil snu totalt på hele sin livsstil, og de gjør det! Det kan være en lang prosess og det er viktig å være tålmodig med seg selv, og ikke ha for høye krav.

Jeg tror det første steget for å vite hva vi ønsker å endre på i oss selv, starter med å få bedre kontakt med oss selv. Hvordan kan vi vite hva vi vil endre på når vi ikke har kontakt med oss selv? Når vi fortsetter å gjøre det samme vi alltid har gjort, og ikke lytter til kroppens signaler?

Ved å tenke helhetlig og koble hjerte og hjerne, og lytte til kroppen, kan vi endre oss som en helhet.

Vi må starte et sted for å komme i balanse i oss selv. Kanskje er det noe med kosthold, trening, økonomi, helse, kjærlighet og/eller jobb. Det finnes så mange ting som kan endres, og innerst inne i oss selv vet vi hva det er. Vi kjenner på en følelse av å ikke være helt fornøyd hvor vi er.

Vi kan tenke at vi ønsker en ting, men gjør noe annet. Vi ønsker bekreftelse fra andre, og stoler ikke på oss selv.

Ved å lytte mer til hjertet, kan vi lettere vite hva som er viktig for oss. Vi lærer å stole på, og ta de riktige valgene for oss selv.

10 måter å få bedre kontakt med deg selv:

  • Rette oppmerksomheten til pusten din
  • Gjøre yoga eller annen trening og meditere
  • Være i naturen
  • Være oppmerksom på kostholdet ditt
  • Sette grenser
  • Ta pauser når du har behov for det
  • Få nok søvn
  • Være takknemlig for de små tingene i hverdagen
  • Være sammen med mennesker som løfter deg
  • Bruke verktøy i hverdagen

Vil du ha et pustetips hos meg for å få mer kontakt med deg selv, kan du få det her.

Affirmasjoner, yoga og eteriske oljer er noen gode verktøy jeg bruker i hverdagen. Du kan lese litt om det i en annen blogg jeg har skrevet her.

Start i dag å få bedre kontakt med deg selv, slik at du kan finne svarene i deg selv. Svarene om hvordan du kan leve som deg selv 100 %. Ta valget i dag. Begynn med en ting av gangen, små muse steg blir etterhvert til harehopp og elefant steg.

Husk at endring i oss selv er individuelt, og vi må ikke sammenligne oss med andre. Det som er ut av komfortsonen for deg, trenger ikke være det for andre. Vi må jobbe med oss selv ut fra der vi er i dag.

Fra hjertet

Hanne

Hanne Holan

Hanne Holan

Det er de små tingene du gjør hver eneste dag, som betyr mest for din helse, og  for hvordan du har det.


Legg gjerne igjen en hilsen, innspill eller spørsmål i kommentarfeltet under. Om du ikke ser kommentarfeltet oppdater siden, så skal den vises. Det kan være at den ikke er synlig på mobil. 

Onlineportalen Verktøy For HjerteROta